Як підвищити якість сперми – поради для чоловіків.

Для чоловіків є життєво важливим якість їх сперми, а також її поліпшення. Вчені світу визначили, що якість сперми погіршується з кожним новим поколінням. Така ситуація пояснюється поганою екологією, підвищеним радіаційним фоном, надмірно швидким темпом життя і захворюваннями серцево-судинної системи. Якість сперми зазвичай покращують під пильним керівництвом лікарів. Спеціальне дослідження спермография допомагає визначити якість сперми у чоловіка. Проте в домашній обстановці також можна впливати на репродуктивні здібності і здоров’я чоловіка.

Зміни в спермограмі в негативну сторону можуть бути викликані травмами, гормональними, аутоімунними та запальними процесами в організмі. Запалення може бути новообразовавшимся або старим, що протікає тривалий час, і в результаті привести до зміни здорової тканини яєчок на фіброзну, рубцеву, не здатну виробляти нормальну сперму. Особливо сильні ускладнення для хлопчиків дає епідемічний паротит, перенесений в дитинстві. Небезпечними є травми передміхурової залози і мошонки.

Також на якість сперми негативним чином впливають вібрації, вживання спиртних напоїв, радіаційне випромінювання, куріння. Поліпшення сперми в першу чергу потрібно для чоловіків, на яких досить сильно впливають зовнішні фактори навколишнього середовища. Неповне утворення сперматозоїдів є одним із частих порушень. Часом патології в області спермогенеза виявляються викликаними змінами на генетичному рівні.

Порушення в спермограмі є приводом для проведення терапевтичного лікування. Методика лікування залежить від того, що ініціював порушення. Це може бути лікування інфекцій та запалень, хірургічне втручання, коригування гормональних дисфункцій, загальнозміцнююча та стимулююча терапія. Підвищення якості сперми необхідно, щоб чоловік був повноцінним і мав повністю реалізовані репродуктивні здібності. Якщо не вживати заходів по лікуванню, то в деяких випадках запліднення стає можливим тільки екстракорпоральним чином. Деколи поліпшення якості сперми можна досягти, використовуючи серйозні терапевтичні дії.

Чоловіки, яких турбує якість їх сперми, зобов’язані знати, що навіть самі слабкі алкогольні напої, підвищують кількість естрогенів у чоловічому організмі. І це негативним чином впливає на вироблення сперми. Для поліпшення якості сперматозоїдом краще відмовитися від алкогольних напоїв. Також на якість сперми погано впливає куріння. Тому під час спроб зачаття дитини краще зовсім відмовитися від цієї шкідливої звички. Неймовірно впливає на якість сперми те, чим харчується чоловік. Харчування може погіршити якість сперми або істотно підвищити. Вживаючи лише правильну їжу можна переконливо поліпшити показники спермограми. Для цього необхідно урізноманітнити раціон харчування і виключити з нього жирну, важку їжу. Щоденний раціон повинен містити багато білка. Таким чином, в їжу найкраще вживати яйця, рибу, сир, овочі і фрукти. Таке лікування є досить тривалим, адже процес дозрівання сперматозоїдів займає близько 70 днів.

Для поліпшення спермограми необхідно стежити за основним показником поліпшення якості сперми – вагою чоловіка. Якщо вага недостатній або надмірний, то його потрібно нормалізувати, збалансувавши харчування. Визначити цей показник можна за допомогою цього тесту. Надмірна вага знову-таки призводить до збільшення рівня жіночих гормонів естрогенів. Товсті чоловіки, які мають високий рівень естрогену в організмі, можуть мати жінкоподібні риси обличчя і високий жіночий голос. Деякі продукти, що володіють эстрогеновой активністю, необхідно виключити з раціону. Це капуста, бобові і пшеничні культури, висівки. Якщо нераціональне харчування, то можна приймати вітаміни. В організмі чоловіка повинно міститися необхідна кількість фолієвої та аскорбінової кислоти .